Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Iρλανδός πρωθυπουργός κατηγορεί το DUP για τη μη επίτευξη συμφωνίας

Η βρετανική κυβέρνηση δεν τίμησε αυτό που συμφωνήθηκε νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ. Επέρριψε την ευθύνη στη στάση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP).

O Iρλανδός πρωθυπουργός κατηγορεί το DUP για τη μη επίτευξη συμφωνίας

"Αιφνιδιασμένος και απογοητευμένος" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας υπαναχώρησε στη συμφωνία για το καθεστώς των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit.

"Είμαι έκπληκτος και απογοητευμένος που η βρετανική κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι σε θέση να τιμήσει αυτό που συμφωνήθηκε νωρίτερα σήμερα" είπε ο Βαράντκαρ, εξηγώντας ότι η αποτυχία αυτή οφείλεται στη στάση που τηρεί το ενωτικό κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Τερέζα Μέι, "δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού στη Βόρεια Ιρλανδία", συνέχισε. "Ας μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία στη Βόρεια Ιρλανδία ψήφισε υπέρ της παραμονής" της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθύμισε ο Βαράντκαρ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός πάντως παραδέχτηκε ότι στις συνομιλίες για το Brexit έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και τη σύνοδο κορυφής για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο