Συμφωνία Alibaba-Ford για online πώληση αυτοκινήτων

«Η συμφωνία στοχεύει να διερευνήσει νέους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές θα αγοράζουν και διαθέτουν αυτοκίνητα, καθώς και πώς να αξιοποιηθούν τα ψηφιακά μέσα, για νέες ευκαιρίες λιανικής», ανέφερε η Alibaba στη δήλωσή της.

Συμφωνία Alibaba-Ford για online πώληση αυτοκινήτων

Η Alibaba Group Holding Ltd υπέγραψε συμφωνία με τη Ford Motor Co για συνεργασία σε τομείς, όπως τα clouds, η συνδεσιμότητα και το λιανικό εμπόριο, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την πώληση αυτοκινήτων Ford στην online πλατφόρμα πωλήσεων της Alibaba, Tmall.

Η Alibaba, σε ανακοίνωσή της, δήλωσε ότι το Alimama (ψηφιακό μάρκετινγκ) και η εταιρία λειτουργικού συστήματος AliOS θα είναι μεταξύ των θυγατρικών που θα συνεργάζονται με τη Ford, στο πλαίσιο της τριετούς συμφωνίας.

Μία πιθανότητα που εξετάζεται είναι η πώληση αυτοκινήτων Ford στην πλατφόρμα Tmall, δήλωσε εκπρόσωπος της Alibaba.  

Σύμφωνα με το Reuters, η Ford σχεδιάζει να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία καθώς αναθεωρεί τη στρατηγική της στην Κίνα, για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Η συμφωνία στοχεύει να διερευνήσει νέους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές θα αγοράζουν και διαθέτουν αυτοκίνητα, καθώς και πώς να αξιοποιηθούν τα ψηφιακά μέσα, για τον εντοπισμό νέων ευκαιριών λιανικής», ανέφερε η Alibaba στη δήλωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus