Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brexit: Προθεσμία μέχρι την Κυριακή για την Τερέζα Μέι

Εδώ δουλεύουμε 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και στην εβδομάδα μας περιλαμβάνεται και η Κυριακή, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΕΕ. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι η προθεσμία ισχύει, είτε με ώρα Βρυξελλών είτε με ώρα Λονδίνου...

Brexit: Προθεσμία μέχρι την Κυριακή για την Τερέζα Μέι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε την Κυριακή ως προθεσμία στη Βρετανίδα pρωθυπουργό Τερέζα Μέι, για να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να υποβάλει την πρότασή της, σχετικά με τη συμφωνία διαζυγίου Brexit.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται μετά την αποτυχία της Δευτέρας και τις αντιρρήσεις της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει λευκός καπνός», σημείωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρωθυπουργό ανά πάσα στιγμή, όταν θα είναι έτοιμη», πρόσθεσε. «Αυτό θα πρέπει να συμβεί αυτή την εβδομάδα. Σε αυτό το κτίριο, εργαζόμαστε όλη την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και η εβδομάδα μας περιλαμβάνει και την Κυριακή».

Είπε ότι είναι λάθος πως οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ χρειάζονται χρόνο μετά την πρόταση της Μέι, για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής, την ερχόμενη Παρασκευή, όπου μπορεί να συμφωνήσουν να ξεκινήσουν εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία.

Σημείωσε ότι οι σύμβουλοι των Ευρωπαίων ηγετών συναντώνται τη Δευτέρα για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς εάν η προθεσμία είναι τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ώρα Βρυξελλών ή Λονδίνου, ο κ. Σχοινάς είπε ότι αυτό δεν είναι ζήτημα καθώς και οι δύο ζώνες ώρας είναι έγκυρες.

Όταν τον ρώτησαν αν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι ακόμα αισιόδοξος για συμφωνία, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τη Μέι τη Δευτέρα, ο κ. Σχοινάς δήλωσε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι γεννημένος αισιόδοξος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v