Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρούγκμαν για bitcoin: Eίναι πιο εξόφθαλμη φούσκα από την στεγαστική

Το μυστήριο γύρω από το κρυπτονόμισμα είναι ένας από τους λόγους πίσω από το ξέφρενο ράλι του, εκτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος. Υποστηρίζει πως η ανοδική πορεία μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη.

Κρούγκμαν για bitcoin: Eίναι πιο εξόφθαλμη φούσκα από την στεγαστική

Η άνοδος της τιμής του bitcoin λαμβάνει ώθηση από το γεγονός ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει, κάτι που δημιουργεί ένα μυστήριο γύρω από αυτή τη νέα τεχνολογία, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Business Insider ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.

Ο κ. Κρούγκμαν υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει αποδειχθεί πως το νόμισμα είναι όντως χρήσιμο στην διενέργεια οικονομικών συναλλαγών.

«Δεν υπάρχει κάποια βάση για την αξία του. Ξέρεις, σε αντίθεση με αυτά τα κομμάτια χαρτιού με τους νεκρούς προέδρους πάνω τους, αυτά βασίζονται στο γεγονός πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις για να πληρώσεις φόρους. Δεν υπάρχει τέτοια βάση για το bitcoin. Αλλά το bitcoin περιβάλλεται από αυτό το μυστήριο» ανέφερε στο δημοσιογράφο του Business Insider, Tζος Μπάρο.

Όπως τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος, το κρυπτονόμισμα είναι ακόμα πιο εξόφθαλμη φούσκα από την στεγαστική φούσκα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σε ερώτηση για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχίσει το bitcoin να πηγαίνει υψηλότερα, ο κ. Κρούγκμαν απάντησε πως αυτό μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό  καθώς το κρυπτονόμισμα δεν συνδέεται με κάτι πραγματικό. Σε μια φούσκα, όλοι πιστεύουν πως δεν θα είναι αυτoί που θα υποστούν τη ζημιά όταν καταρρεύσει, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v