Η Airbus εξετάζει την απόσυρση του Α380

Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Emirates για μια μεγάλη παραγγελία, η Airbus θα ξεκινήσει τη διαδικασία διακοπής της παραγωγής του A380, σύμφωνα με το Reuters.

Η Airbus εξετάζει την απόσυρση του Α380

Η Airbus ετοιμάζει προληπτικά σχέδια σταδιακής διακοπής της παραγωγής του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, αν δεν καταφέρει να κλείσει μια μεγάλη παραγγελία από την Emirates, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Emirates, η Airbus θα ξεκινήσει τη διαδικασία διακοπής της παραγωγής του A380» ανέφερε μια πηγή. Ένας προμηθευτής επισήμανε πως η κίνηση είναι λογική, δεδομένης της αδύναμης ζήτησης.

Η Airbus και η Emirates αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Οποιαδήποτε διακοπή θα είναι σταδιακή, επιτρέποντας στην Airbus να υλοποιήσει τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει. Με βάση τους τρέχοντες ρυθμούς παραγωγής, η παραγωγή θα συνεχιστεί ως τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η εξέλιξη του A380 κόστισε περίπου 11 δισ. ευρώ, με στόχο να ανταγωνιστεί το Boeing 747. Ωστόσο, η ζήτηση για το αεροσκάφος των 500 θέσεων με τους τέσσερις κινητήρες έχει υποχωρήσει, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν μοντέλα με μικρότερους κινητήρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v