Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μακρόν δεν θέλει να «αποσυνδέσει» το Λονδίνο από την ΕΕ

Σε συνέντευξή του στο BBC τονίζει ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας της βρετανικής πρωτεύουσας είναι μέρος της ΕΕ. Αλλά για να έχει πλήρη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, πρέπει να συμμετέχει στον προϋπολογισμό.

Ο Μακρόν δεν θέλει να «αποσυνδέσει» το Λονδίνο από την ΕΕ

O Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ίσως έχει δώσει κάποιες ελπίδες για τις μελλοντικές σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το Brexit, λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μάλλον θα καταλήξει κάπου «μεταξύ πλήρους πρόσβασης και συμφωνίας εμπορίου».

«Για να έχετε πλήρη πρόσβαση πρέπει να συμμετέχετε στον προϋπολογισμός και στη δικαιοδοσία», σημείωσε σε συνέντευξή του ο Μακρόν στο BBC. «Εάν αποφασίσετε να μη συμμετέχετε σε αυτά, τότε θα καταλήξετε πιθανώς μεταξύ πλήρους πρόσβασης και συμφωνίας εμπορίου».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θέλει «να αποσυνδέσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει νόημα, καθώς είναι μέρος όλου του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο