Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δυνατές πωλήσεις των σνακ ανεβάζουν τα έσοδα της PepsiCo

Ωστόσο η εταιρεία είχε απώλειες λόγω εκτιμώμενης φορολογικής επιβάρυνσης 2,5 δισ. δολαρίων – ίσου με 1,73 δολαρίων ανά μετοχή – ως αποτέλεσμα της φορολογικής αναθεώρησης στις ΗΠΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι δυνατές πωλήσεις των σνακ ανεβάζουν τα έσοδα της PepsiCo

Η PepsiCo είχε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο λόγω πιο δυνατών πωλήσεων σνακ, καθώς η εταιρεία αγωνίζεται - όπως και οι ανταγωνιστές της - για να καλύψει τις απαιτήσεις για πιο υγιεινά προϊόντα που επιθυμούν οι καταναλωτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία είχε απώλειες τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο λόγω εκτιμώμενης φορολογικής επιβάρυνσης 2,5 δισ. δολαρίων – ίσου με 1,73 δολαρίων ανά μετοχή – ως αποτέλεσμα της φορολογικής αναθεώρησης στις ΗΠΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Τα καθαρά έσοδα ήταν σταθερά στα 19,53 δισ. δολάρια. Η πρόβλεψη έκανε λόγο για 19,39 δισ. δολάρια. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,31 δολάριο, ελαφρώς καλύτερα από το 1,30 που ανέμεναν οι αναλυτές και υψηλότερα από το 1,20 δολάριο που είχε η εταιρεία την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v