Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ανήσυχοι οι βιομήχανοι για δασμούς από ΗΠΑ

Αν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους τελωνειακούς φραγμούς, μπορεί να οδηγήσουν σε ένα επικίνδυνο σπιράλ, προειδοποίησε ο πρόεδρος της γερμανικής ένωσης βιομηχάνων.

Γερμανία: Ανήσυχοι οι βιομήχανοι για δασμούς από ΗΠΑ

Η γερμανική ένωση βιομηχάνων BDI προειδοποίησε την Τρίτη πως οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα «επικίνδυνο σπιράλ» αν εφαρμόσουν τα σχέδια να επιβάλλουν νέους φόρους σε εισαγωγές από χώρες που βάζουν δασμούς στα αμερικάνικα προϊόντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλλει έναν «αμοιβαίο φόρο» κατά χωρών που έχουν υψηλούς δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πως θα είναι δομημένος ένας τέτοιος φόρος.

«Αν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους τελωνειακούς φραγμούς, μπορεί να οδηγήσουν σε ένα επικίνδυνο σπιράλ. Αντί να σκεφτόμαστε για ποινές και νέους εμπορικούς φραγμούς, θα πρέπει να προωθήσουμε περαιτέρω το διατλαντικό εμπόριο και τις επενδυτικές σχέσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της BDI, Dieter Kempf στο Reuters.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ, υποστήριξε την Τρίτη πως δεν υπάρχουν επίσημα σχέδια για την επιβολή ενός «αμοιβαίου φόρου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v