Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ΗΠΑ εξετάζουν δασμούς κατά Κίνας για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας

O Λευκός Οίκος εξετάζει πρόταση η οποία επιδιώκει την επιβολή δασμών σε διάφορα κινεζικά προϊόντα, περιορισμούς στις επενδύσεις από κινεζικές εταιρείες και την θέσπιση ορίων στις εκδόσεις θεωρήσεων εισόδου για Κινέζους πολίτες.

Oι ΗΠΑ εξετάζουν δασμούς κατά Κίνας για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας

Οι ΗΠΑ εξετάζουν να επιβάλλουν δασμούς σε ένα μεγάλο εύρος κινεζικών προϊόντων για να τιμωρήσουν τη χώρα για την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τον Αύγουστο η αμερικάνικη κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για να καθορίσει αν οι πρακτικές της Κίνας όσον αφορά την πνευματική ιδιοκτησία είναι άδικες, επικαλούμενη το άρθρο 301 του εμπορικού νόμου των ΗΠΑ. Ο νόμος επιτρέπει στον πρόεδρο να επιβάλλει δασμούς ως έκτακτο μέτρο.

Εκτός από παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η παραχάραξη, η Ουάσιγκτον θέλει επίσης να θίξει το ζήτημα των κινεζικών επενδυτικών κανονισμών που αναγκάζουν τις αμερικανικές εταιρείες μεταφέρουν αποκλειστική τεχνολογία αν θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.

Όπως μεταδίδει η Nikkei, ο Λευκός Οίκος εξετάζει πρόταση η οποία επιδιώκει την επιβολή δασμών σε διάφορα κινεζικά προϊόντα, περιορισμούς στις επενδύσεις από κινεζικές εταιρείες και την θέσπιση ορίων στις εκδόσεις θεωρήσεων εισόδου για Κινέζους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v