Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πακιστάν: Στρέφεται στους απόδημους για να βρει 1 δισ. δολάρια

Το Πακιστάν θα εκδώσει χρεόγραφα σε δολάριο, προσφέροντας στους απόδημους "ελκυστικά επιτόκια", σύμφωνα με στέλεχος της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Πακιστάν: Στρέφεται στους απόδημους για να βρει 1 δισ. δολάρια

Στους απόδημους θα στραφεί η πακιστανική κυβέρνηση προκειμένου να βρει 1 δισ. δολάρια, ώστε να ενισχύει τα συρρικνούμενα αποθέματα ξένου συναλλάγματός της, προτού αποχωρήσει από την πρωθυπουργία τον Μάιο ο Σαχίντ Χακάν Αμπασί, όπως δήλωσε στους Financial Times στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Πακιστάν.

Ο δανεισμός θα πραγματοποιηθεί με χρεόγραφα σε δολάριο, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως «θα προσφέρουμε στους απόδημούς μας ελκυστικά επιτόκια, καλύτερα από αυτά που θα λάβουν αλλού», χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τους όρους της έκδοσης.

Ανεξάρτητοι αναλυτές, πάντως, εκφράζουν αβεβαιότητα ως προς το αν μπορούν να αντληθούν επιτυχώς τα 1 δισ. δολάρια. «Υπάρχει τόση πολλή αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να ξέρουμε αν οι καλύτεροι όροι θα προσελκύσουν τον κόσμο ώστε να στείλει τα χρήματά του στο Πακιστάν» σχολίαζε ο πρώην πρόεδρος του χρηματιστηρίου του Καράτσι, Γιασίν Λακανί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στις αρχές του μήνα η κεντρική τράπεζα του Πακιστάν, τα καθαρά αποθέματα ξένου συναλλάγματός της ανέρχονταν σε περίπου 11,4 δισ. δολάρια, έναντι των 14,1 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v