Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Τα ιταλικά ομόλογα της ΕΚΤ δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το ιταλικό χρέος

Ο εκπρόσωπος της Eurostat απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν από τη στατιστική υπηρεσία τα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας σχετικά με τον υπολογισμό του ιταλικού χρέους.

Eurostat: Τα ιταλικά ομόλογα της ΕΚΤ δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το ιταλικό χρέος

H στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να εξαιρέσει τα κρατικά ιταλικά ομόλογα που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τους υπολογισμούς της για το ιταλικό δημόσιο χρέος, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος της Eurostat την Πέμπτη. 

Το σχόλιο του εκπροσώπου ήταν απάντηση στα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία να ζητήσει να εξαιρεθούν από το ιταλικό χρέος τα ιταλικό ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

Σε ερώτηση αν μια τέτοια εξαίρεση είναι δυνατή, ο εκπρόσωπος της Eurostat Tιμ Άλεν απάντησε: «Η απάντηση είναι "όχι"».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο