Μιλώντας σε φόρουμ για την οικονομική ανάπτυξη στο Παρίσι, ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο Λευκός Οίκος από την ΕΕ για την επιβολή δασμών, τόνισε:
«Η Κίνα πληρώνει τους δασμούς. Δεν τους έχει χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία, για να μην προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου… Μόνο η ΕΕ επιμένει ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε αν υπάρχουν οι δασμοί».
Οι Ευρωπαίοι έχουν πει ότι είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις, αλλά δεν θα προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις «υπό την απειλή (της επιβολής των δασμών)».
Αυτόν τον ισχυρισμό επανέλαβε και η Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Σίγκριντ Κάαγκ, η οποία ήταν επίσης στο πάνελ.
«Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν εκφράσει την προσδοκία ότι θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη εξαίρεση», είπε η Κάαγκ, απαντώντας στον Ρος, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι ιστορικοί σύμμαχοι σε αρκετούς τομείς, από το εμπόριο μέχρι την ασφάλεια, όπως μεταδίδει το CNBC.