Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αξονα» στο μεταναστευτικό σχεδιάζουν οι ΥΠΕΣ Γερμανίας, Αυστρίας και Ιταλίας

Μια αντιστροφή της πολιτικής των «ανοιχτών θυρών» της Άγκελα Μέρκελ προωθεί ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, προτείνοντας κοινές δράσεις με Αυστρία και την Ιταλία στην μεταναστευτική πολιτική.

«Αξονα» στο μεταναστευτικό σχεδιάζουν οι ΥΠΕΣ Γερμανίας, Αυστρίας και Ιταλίας

Η Γερμανία πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές της Αυστρίας και της Ιταλίας στη μετανάστευση και στην ασφάλεια, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σε δηλώσεις που έκανε δίπλα από τον Αυστριακό Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο κ. Ζεεχόφερ επισήμανε ότι μίλησε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών και ότι του εξέφρασε την επιθυμία η Ρώμη, η Βιέννη και το Βερολίνο να εργαστούν από κοινού στους τομείς της ασφάλειας, της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης.

«Το αποδέχθηκα αυτό και θα προχωρήσουμε» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

«Κατά την άποψη μου, χρειαζόμαστε έναν άξονα των προθύμων στην μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης» δήλωσε από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος.

Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών έγιναν σε μια στιγμή που επιστρέφουν οι εντάσεις για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, μετά την υπόθεση του πλοίου Aquarius.

O κ. Ζεεχόφερ, μέλος του βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), έχει συγκρουστεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό, μετά την πρόταση του να παύσει η χώρα να δέχεται μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v