Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπράουνερ: Η ΕΕ να προσέξει την απάντηση που θα δώσει στους δασμούς των ΗΠΑ

«Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι αυτόματος. Συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει αντίδραση σε μια δράση –και πιθανόν πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση», είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Μπράουνερ: Η ΕΕ να προσέξει την απάντηση που θα δώσει στους δασμούς των ΗΠΑ

Δεν υπάρχει βάση στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά σε ό,τι αφορά την απάντησή της στα μέτρα, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΕ, Καρλ Μπράουνερ.

«Δεν βλέπω βάση στους κανόνες του ΠΟΕ για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Μπράουνερ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι αυτόματος. Συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει αντίδραση σε μια δράση –και πιθανόν πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση», είπε, προσθέτοντας πως η ΕΕ θα «πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική και να προσαρμόσει τους σχεδιαζόμενους δασμούς της για να ελαχιστοποιήσει τις παράπλευρες απώλειες για τις εγχώριες επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο