Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Πλήρης αγώνας κατά του πληθωρισμού

Τα στοιχεία για την οικονομία αποκαλύπτουν ότι κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης υπό την καθοδήγηση των εξαγωγών, τόνισε. Πού θα κριθεί η «μάχη», σύμφωνα με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Πλήρης αγώνας κατά του πληθωρισμού

Ο πρωταρχικοί στόχοι για την τουρκική οικονομία είναι ο πλήρης αγώνας με τον πληθωρισμό και η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών σε βιώσιμα επίπεδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

«Η αυστηρή στάση στη δημοσιονομική πολιτική υποστηριζόμενη από δομικές μεταρρυθμίσεις και η πολιτική μακροοικονομικής σταθεροποίησης θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη σε πιο υγιές μονοπάτι μεσοπρόθεσμα», είπε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Παρά τη μέτρια επιβράδυνση στην κατανάλωση και τις επενδύσεις, η οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο συνεχίστηκε με την εγχώρια ζήτηση», είπε.

«Ωστόσο, και η σταθερή επίδοση των εξαγωγών και τα έσοδα από τον τουρισμό συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη».

Τα στοιχεία για την ανάπτυξη αποκαλύπτουν ότι η τουρκική οικονομία κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης υπό την καθοδήγηση των εξαγωγών, τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για πολιτικές μακροοικονομικής σταθεροποίησης για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Οπως υπενθυμίζει το πρακτορείο Anadolu, ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας ήταν 17,9% τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο από την ανάγνωση του Ιουλίου (15,85%).

Την ίδια ώρα, η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,2% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v