Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάρνεϊ: Brexit χωρίς αξιοπρεπή συμφωνία σημαίνει κρίση του 2008

Οι τιμές των κατοικιών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 25% με 35% τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η ανεργία θα μπορούσε να φτάσει σε διψήφιο νούμερο, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κάρνεϊ: Brexit χωρίς αξιοπρεπή συμφωνία σημαίνει κρίση του 2008

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία, φέρεται να είπε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παρουσιάζοντας την πρόβλεψή του, ο διοικητής δήλωσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό και τους υπουργούς της ότι οι τιμές των κατοικιών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 25% με 35% τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η ανεργία θα μπορούσε να φτάσει σε διψήφιο νούμερο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian.

Κάποιες πηγές σημείωσαν, όπως μεταδίδει και το MarketWatch, ότι ο Κάρνεϊ ανέφερε πως εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να διαπραγματευτεί μία αξιοπρεπή συμφωνία για την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομική πτώση θα είναι τόσο κακή όσο και η χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v