Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σαλβίνι παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες με «σκλάβους»

Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να αρχίσουν να κάνουν παιδιά ξανά, όπως έκαναν κάποια χρόνια πριν, και όχι για να πάρουν τους καλύτερους από την αφρικανική νεολαία για να αντικαταστήσουν τους Ευρωπαίους, σημείωσε.

Ο Σαλβίνι παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες με «σκλάβους»

O επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες με σκλάβους, μιλώντας σε κλειστό ευρωπαϊκό συνέδριο στην Αυστρία την Πέμπτη και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, είπε: «Ακουσα κάποιον να λέει ότι χρειαζόμαστε τη μετανάστευση, επειδή γερνάει ο πληθυσμός. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να αρχίσουν να κάνουν παιδιά ξανά, όπως έκαναν κάποια χρόνια πριν, και όχι για να πάρουν τους καλύτερους από την αφρικανική νεολαία για να αντικαταστήσουν τους Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά…

Ισως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουν νέους σκλάβους που θα αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».

Ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Jean Asselborn καθόταν λίγες θέσεις μακριά από τον Σαλβίνι και εμφανώς θυμωμένος, τον διέκοψε τελικά, λέγοντάς του στα γαλλικά να «προχωρήσει», υποδηλώνοντας ότι είχε ξεφύγει...

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε πολλούς Ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως μετανάστες, δούλεψαν ως μετανάστες στο Λουξεμβούργο για να έχετε χρήματα στην Ιταλία για τα παιδιά σας», τόνισε, φανερά εκνευρισμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v