Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eκκληση Μέι σε ΕΕ να αλλάξει στάση για Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της για μια μελλοντική τελωνειακή και εμπορική ένωση. Προσγείωσε τις προσδοκίες ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Eκκληση Μέι σε ΕΕ να αλλάξει στάση για Brexit

H Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσαρμόσουν τη διαπραγματευτική τους στάση για το Brexit ώστε να επιτευχθεί μια καλή συμφωνία. 

«Για να έχουμε μια επιτυχημένη κατάληξη εδώ, τότε όπως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξελίξει τη θέση του, θα πρέπει να εξελίξει τη θέση της και η Ε.Ε.» σημείωσε η κα. Μέι σε δημοσιογράφους στο Σάλτσμουργκ, κατά την άφιξη της στην άτυπη σύνοδο της Ε.Ε.

«Έχω την πεποίθηση ότι με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα είναι σωστή και για τις δύο πλευρές» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το σχέδιο Τσέκερς για μια μελλοντική εμπορική και τελωνειακή συμφωνία με το μπλοκ, λέγοντας: «Διατηρεί το εμπόριο χωρίς εμπόδια. Είναι το μόνο αξιόπιστο και διαπραγματεύσιμο σχέδιο στο τραπέζι που δεν περιλαμβάνει σκληρά σύνορα στη Βόρεια Ιρλανδία και ικανοποιεί την ψήφο του βρετανικού λαού». 

Γιούνκερ: Πολύ μακριά ακόμα μια συμφωνία

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, τόνισε από την πλευρά του πως η επίτευξη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit είναι ακόμα πολύ μακριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v