Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Στο 3,7% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 και 2019

Σύμφωνα με την επικεφαλής οικονομολόγο του Οργανισμού, η ομαλοποίηση της πολιτικής στις ΗΠΑ ωθεί ανοδικά το δολάριο και ρίχνει το βάρος της στις αναδυόμενες οικονομίες. Τι βλέπει για Κίνα, Τουρκία, Αργεντινή.

ΟΟΣΑ: Στο 3,7% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 και 2019

Η επέκταση της παγκόσμιας ανάπτυξης «ίσως έχει φτάσει στην κορύφωσή της», σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στο τελευταίο outlook που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα φτάσει το 3,7% και το 2018 και το 2019.

Μιλώντας στο CNBC, η πρόσφατα τοποθετημένη στον Οργανισμό και επικεφαλής οικονομολόγος, Laurence Boone σημείωσε ότι η ομαλοποίηση της πολιτικής στις ΗΠΑ ωθεί ανοδικά το δολάριο και ρίχνει το βάρος της στις αναδυόμενες οικονομίες.

Τόνισε πάντως ότι οι περισσότερες αναδυόμενες δεν είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες σε κίνδυνο, εκτός ίσως από την Τουρκία και την Αργεντινή.

Για την Κίνα, η Boone είπε ότι οι διεθνείς εμπορικοί δασμοί έχουν επίπτωση στη χώρα «λίγο ή πολύ με τον ίδιο τρόπο», καθώς το Πεκίνο έχει καταφέρει να οδηγήσει ένα τμήμα της οικονομίας μακριά από την προηγούμενη εξάρτηση από τις εξαγωγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v