Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σκληρή» απάντηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Ουκρανία ετοιμάζει η Ρωσία

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Ορθόδοξου Πατριάρχη Κύριλλου, Αλεξάντερ Βόλκοφ, δήλωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας θα «εκφράσει τη θέση της» αύριο Κυριακή, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες ως προς τα μέτρα που μπορεί να λάβει.

«Σκληρή» απάντηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Ουκρανία ετοιμάζει η Ρωσία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διαμήνυσε σήμερα πως θα απαντήσει «ανάλογα και σκληρά» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αναφορικά με τη διαμάχη της Μόσχας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Την Πέμπτη, η συνεδρίαση της Συνόδου στήριξε το αίτημα της Ουκρανίας για να λάβει το status της «αυτοκέφαλης» εκκλησίας και ανακάλεσε τον αφορισμό το Πατριάρχη Φιλάρετου, ο οποίος ελπίζει να ηγηθεί της νέας, ανεξάρτητης εκκλησίας με έδρα στο Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Ορθόδοξου Πατριάρχη Κύριλλου, Αλεξάντερ Βόλκοφ, δήλωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας θα «εκφράσει τη θέση της» αύριο Κυριακή σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Μίνσκ, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες ως προς τα μέτρα που μπορεί να λάβει.

«Ελπίζω πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες… να παραμείνει ενωμένη», είπε ο Κύριλλος προσερχόμενος στο Μινσκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v