Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαρνιέ: Διαψεύδει τα περί συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit διέψευσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Βρετανία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Μπαρνιέ: Διαψεύδει τα περί συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας

Ο Μισέλ Μπαρνιέ χαρακτήρισε παραπλανητικό το δημοσίευμα των Times που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετά το Brexit. 

«Παραπλανητικά δημοσιεύματα σήμερα για το Brexit και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες» έγραψε στο Twitter ο κ. Μπαρνιέ. 

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. μπορεί αυτόνομα να αναγνωρίσει ή να απορρίψει την ύπαρξη ισοδυναμίας μεταξύ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Tόνισε ωστόσο ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη για έναν διάλογο με τη Βρετανία για το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών, σεβόμενη πλήρως την αυτονομία των δύο μερών. 


Νωρίτερα, οι Times μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έκλεισε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit.

Οι Βρετανοί διαπραγματευτές έκλεισαν μια κατ' αρχήν συμφωνία με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, που καλύπτει όλες τις διαστάσεις της μελλοντικής εταιρικής σχέσης ως προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων, εξηγεί η εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Μια ένδειξη ότι είναι κοντά στην οριστικοποίησή της μια ευρύτερη συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, είναι η επιστολή που απηύθυνε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Brexit, στην οποία τονίζει πως αναμένει η κυβέρνηση να την έχει στα χέρια της μέσα σε τρεις εβδομάδες. Το «τέλος» της διαπραγματευτικής διαδικασίας «είναι ορατό», υποστήριξε ο Ράαμπ στην επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v