Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία: Έχουμε διαφωνίες με την Κομισιόν, συνεχίζουμε τον διάλογο

Εχουμε διαφωνίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε εποικοδομητικό διάλογο, τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών. Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου περιμένουμε απάντηση από τη Ρώμη, σημείωσε ο Μοσκοβισί.

Τρία: Έχουμε διαφωνίες με την Κομισιόν, συνεχίζουμε τον διάλογο

O Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε σήμερα ότι η Ρώμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουν να συζητούν τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019, αν και έχουν διαφορετικές απόψεις.

«Έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο, έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Επιτροπής και της Ιταλίας» δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Μοσκοβισί: Κυρώσεις κατά της Ιταλίας, εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός

Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί αλλά αναμένουμε μία άμεση, ακριβή απάντηση από την Ιταλία για τον προϋπολογισμό μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οσον αφορά τις ενδεχόμενες κυρώσεις, είπε ότι αυτές μπορούν να επιβληθούν εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

«Μία πολιτική στην Ιταλία που συνεπάγεται υψηλότερο δημόσιο χρέος δεν είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v