Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημούλης: Οι προοδευτικές δυνάμεις να προωθήσουν βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης

«Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα πολιτικά μας μηνύματα και να βρούμε μια πειστική ισορροπία μεταξύ μιας οραματικής προσέγγισης και του πραγματισμού», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παπαδημούλης: Οι προοδευτικές δυνάμεις να προωθήσουν βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης

«Ο ρόλος του κράτους είναι ζωτικής σημασίας, κρίσιμος παράγοντας στον σχεδιασμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην ενσωμάτωση νέων πολιτικών, όπως οι κοινωνικές επενδύσεις και η κοινωνική επιχειρηματικότητα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων στο Μπιλμπάο, μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε για τις τρέχουσες προκλήσεις και τα διλήμματα στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να προωθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο παραγωγής, ανάπτυξης και εργασίας, θέτοντας ως μείζον θέμα στην πολιτική τους ατζέντα τις πολιτικές ασφάλειας, που αφορούν, μεταξύ άλλων στην κοινωνική ασφάλεια, στην εργασιακή ασφάλεια στην προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, υποστηρίζει ότι «οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις καλούνται να καταστήσουν και πάλι την ΕΕ πεδίο προώθησης πολιτικών, που αφορούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

«Οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να προωθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο παραγωγής, ανάπτυξης και εργασίας, θέτοντας ως μείζον θέμα στην πολιτική τους ατζέντα τις πολιτικές ασφάλειας, που αφορούν, μεταξύ άλλων στην κοινωνική ασφάλεια, στην εργασιακή ασφάλεια, στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, και να εργασθούν παράλληλα για την ενδυνάμωση της ποιοτικής απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, μέσα και από τη βαθύτερη συμμετοχή των συνδικάτων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων» συμπληρώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΤΡΙΖΑ, επισημαίνοντας:

«Ταυτόχρονα, πρέπει να δώσουμε έμφαση σε ένα μοντέλο δημοκρατικής και αλληλέγγυας οικονομίας, με σαφή ατζέντα που απορρίπτει τη λιτότητα, ενισχύει την ανακατανομή του πλούτου και αντιμετωπίζει την αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα στην ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος του κράτους είναι ζωτικής σημασίας, κρίσιμος παράγοντας στο σχεδιασμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην ενσωμάτωση νέων πολιτικών, όπως οι κοινωνικές επενδύσεις και η κοινωνική επιχειρηματικότητα».

«Είναι κρίσιμο να επικεντρωθούμε στις κοινωνικές πλειοψηφίες και να επανακαθορίσουμε την πολιτική και οργανωτική μας κινητοποίηση» αναφέρει, επίσης, ο κ. Παπαδημούλης, καταλήγοντας: «Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα πολιτικά μας μηνύματα και να βρούμε μια πειστική ισορροπία μεταξύ μιας οραματικής προσέγγισης και του πραγματισμού, που είναι απαραίτητος στις πολιτικές μας προτάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v