Δείτε εδώ την αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

H Robyn Denholm νέα πρόεδρος της Tesla στη θέση του Ελον Μασκ

Η εταιρεία έπρεπε μέχρι τις 13 Νοεμβρίου να καλύψει τη θέση, υπό τον διακανονισμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η απόφαση για τα tweets και την έξοδο της Tesla από το Χρηματιστήριο, τα «παραπλανητικά μηνύματα» και οι αλλαγές.

H Robyn Denholm νέα πρόεδρος της Tesla στη θέση του Ελον Μασκ

Η Robyn Denholm θα αντικαταστήσει τον Ελον Μασκ στην προεδρία της Tesla. Πριν από ένα μήνα ο δισεκατομμυριούχος αποσύρθηκε από τη θέση, ως μέρος διακανονισμού με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

H εταιρεία έπρεπε μέχρι τις 13 Νοεμβρίου να καλύψει τη θέση, υπό τον διακανονισμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία σημείωσε ότι τα tweets του Ελον Μασκ για έξοδο της Tesla από το Χρηματιστήριο είχαν «ψευδή ή παραπλανητικά μηνύματα». Σύμφωνα με την απόφαση της, μπορούσε να παραμείνει CEO αλλά όχι και πρόεδρος.


Το καλοκαίρι ο Έλον Μασκ ανακοίνωνε μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστηριο στα $420 ανά μετοχή και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Ακολούθησε μήνυση σε βάρος του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατηγορώντας τον για απάτη. 
Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές σε 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter. 

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη απώλειες μετά την μήνυση της SEC, χάνοντας κεφάλαια αξίας σχεδόν 7 δισ. δολαρίων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Jay Clayton με ανακοίνωσή του δήλωσε τότε ότι η συμφωνία είναι προς το καλύτερο συμφέρον των αμερικανικών αγορών και των μετόχων της εταιρείας.

Λία Δεληγιάννη l.deligianni@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus