Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Συνομιλίες με Κίνα για νέο swap νομισμάτων 60 δισ. γουάν

Η Αργεντινή και η Κίνα έχουν υπογράψει μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων 70 δισ. γουάν στο παρελθόν και προσβλέπουμε να την επεκτείνουμε κατά 60 δισ. γουάν επιπλέον, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής.

Αργεντινή: Συνομιλίες με Κίνα για νέο swap νομισμάτων 60 δισ. γουάν

Η Αργεντινή επιδιώκει μια νέα συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων με την Κίνα η οποία θα προσθέσει επιπλέον 60 δισ. γουάν (8,7 δισ. δολάρια) στα αποθέματα της.

«Η Αργεντινή και η Κίνα έχουν υπογράψει μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων 70 δισ. γουάν στο παρελθόν και προσβλέπουμε να την επεκτείνουμε κατά 60 δισ. γουάν επιπλέον» δήλωσε από το Πεκίνο ο Γκούιντο Σαντλέρις, ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής.

Μια νέα συμφωνία θα βοηθούσε να ενισχυθούν οι εμπορικοί δεσμοί της Κίνας με την Αργεντινή, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, επισήμανε ο κ. Σαντλέρις.

Όπως μεταδίδει η South China Morning Post, o ίδιος δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αλλά τόνισε ότι οι δύο πλευρές «έχουν επιτύχει μια συναίνεση».

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη και θα υπογράψουμε περίπου 30 πρωτόκολλα σε όλους τους τομείς» σημείωσε από την πλευρά του Ντιέγκο Ραμίρο Γκουελάρ, ο πρέσβης της Αργεντινής στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v