Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντι Μάιο: Δεν μπορούν να μας ζητούν τη «σφαγή» των Ιταλών

Ρώμη και Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση, τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης. Προέβλεψε αλλαγές μετά τις ευρωεκλογές, με ώθηση σε κόμματα κατά της λιτότητας.

Ντι Μάιο: Δεν μπορούν να μας ζητούν τη «σφαγή» των Ιταλών

Οι εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον Μάιο θα φέρουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και θα βοηθήσουν την Ιταλία στη μάχη της έναντι των Βρυξελλών, όσον αφορά τον προϋπολογισμότο, σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο την Κυριακή. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στην Corriere della Sera, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως Ρώμη και Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση, προβλέποντας ότι η Κομισιόν θα έχει μία διαφορετική προσέγγιση μετά τις ευρωεκλογές, που ίσως δώσουν ώθηση σε κόμματα κατά της λιτότητας.

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και θα προκαλέσουν μεγάλη αλλαγή. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά δεν μπορούν να μας ζητάνε να οδηγήσουμε τους Ιταλούς σε σφαγή», είπε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν απέρριψε τον περασμένο μήνα το σχέδιο για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, ζητώντας νέα πρόταση από την Ιταλία και μείωση του χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v