Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης το περσινό ράλι του bitcoin

Με το bitcoin να οδεύει προς τα $4.00 οι αμερικανικές αρχές ερευνούν αν η περσινή άνοδος κοντά στα $20.000 έλαβε ώθηση από πρακτικές χειραγώγησης.

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης το περσινό ράλι του bitcoin

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά κατά πόσον το εκρηκτικό ράλι του bitcoin την περασμένη χρονιά είναι προϊόν χειραγώγησης.

Στην υπόθεση εμπλέκεται το κρυπτονόμισμα Tether και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ερευνούν κατηγορίες ότι το κρυπτονόμισμα Tether χρησιμοποιείται για αγορές bitcoin όταν η αξία του τελευταίου υποχωρεί.

To Bitfinex διοικείται από την ίδια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι της Tether, μιας εταιρείας με έδρα το Χονγκ Κονγκ που δημιούργησε το ομώνυμο κρυπτονόμισμα. Όταν βγαίνουν στην αγορά νέα κρυπτονομίσματα, εμφανίζονται συνήθως στο Bitfinex.

Ορισμένοι traders και ακαδημαϊκοί έχουν ισχυριστεί ότι τα Tether αυτά χρησιμοποιούνται για την αγορά bitcoin σε κρίσιμα χρονικά σημεία, όταν η αξία του κρυπτονομίσματος βουτάει.

Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης προστίθεται σε έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει η αμερικανική επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διαπραγμάτευση προθεσμιακών συμβολαίων εμπορευμάτων (U.S. Commodity Futures Trading Commission - CFTC).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v