Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 7,4% στις τιμές κατοικιών στο Ντουμπάι το τρίτο τρίμηνο

Οι τιμές υποχωρούν σε τριμηνιαία βάση σχεδόν συνεχόμενα από τις αρχές του 2017. Η συνολική απασχόληση αυξήθηκε μόλις 0,6% από πέρυσι, καταγράφοντας τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Βουτιά 7,4% στις τιμές κατοικιών στο Ντουμπάι το τρίτο τρίμηνο

Οι τιμές στις κατοικίες του Ντουμπάι έκαναν βουτιά 7,4% το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με πέρυσι, επεκτείνοντας τις απώλειες του δευτέρου τριμήνου (-5,8%), σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Οι τιμές υποχωρούν σε τριμηνιαία βάση σχεδόν συνεχόμενα από τις αρχές του 2017, λόγω της επιδείνωσης της ισορροπίας προσφοράς-ζήτησης.

Στο Αμπου Ντάμπι, την άλλη μεγάλη πόλη των ΗΑΕ, οι τιμές υποχώρησαν 6,1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο μετά την πτώση κατά 6,9% το δεύτερο τρίμηνο.

Ενας παράγοντας αποδυνάμωσης των τιμών είναι η υποτονική ανάπτυξη απασχόλησης στα ΗΑΕ, ιδιαίτερα των εργαζομένων που δυνητικά θα αγόραζαν κατοικία.

Η συνολική απασχόληση αυξήθηκε μόλις 0,6% από πέρυσι, το τρίτο τρίμηνο – με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών – μετά την ανάπτυξη κατά 1,2% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v