Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 45% στη μετοχή της Thomas Cook

Ανακτά κάποιες από τις απώλειες, φτάνοντας στις 32,7 στερλίνες, από το χαμηλό έξι ετών που «προσγειώθηκε» την Τρίτη. O τουριστικός όμιλος έχει βρεθεί υπό πίεση από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν μείωσε το guidance για τα κέρδη και ανέστειλε το μέρισμα.

Αλμα 45% στη μετοχή της Thomas Cook

Οι μετοχές της Thomas Cook έφτασαν να κερδίζουν 45%, την Τετάρτη, με στήριξη από τις ελπίδες ότι δεν θα χρειαστεί έκδοση νέων μετοχών, αν και οι τιμές των ομολόγων επεκτείνουν τις απώλειες τους σε ιστορικά χαμηλά σημεία, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το χρέος του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου.

Κάποιοι traders σημειώνουν ότι έχουν υποχωρήσει οι φόβοι για ανάγκη οικονομικής υποστήριξης, δίνοντας ώθηση στη μετοχή της. Οι αναλυτές της Jefferies αναφέρουν ότι δεν αναμένουν να χρειαστεί η Thomas Cook νέες μετοχές.

«Αν και αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο, η κεντρική μας θέση είναι ότι θα αποφύγει την αύξηση κεφαλαίου», δηλώνει η Rebecca Lane, της Jefferies, που αποτιμά τη μετοχή σε «buy».

O τουριστικός και αεροπορικός όμιλος έχει βρεθεί υπό πίεση από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν μείωσε το guidance για τα κέρδη και ανέστειλε το μέρισμα. 

Η εταιρεία δέχθηκε πλήγμα από το ζεστό καλοκαίρι στη βόρεια Ευρώπη, που μείωσε τη ζήτηση για ταξίδια στους προορισμούς της νότιας Ευρώπης.

Η μετοχή ανακτά κάποιες από τις απώλειες την Τετάρτη, φτάνοντας νωρίτερα στις 32,7 στερλίνες, με άνοδο 45% από το χαμηλό έξι ετών που έφτασε την Τρίτη. 

Αυτή την ώρα, με κέρδη 29,58%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 29,44 στερλίνες.

Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, η ταξιδιωτική εταιρεία είχε προ φόρων ζημία ύψους 53 εκατ. βρετανικών λιρών (67,7 εκατ. δολαρίων) το έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από κέρδη 43 εκατ. στερλινών την προηγούμενη χρονιά.

Τα υποκείμενα Ebita υποχώρησαν στα £250 εκατ. από 326 εκατ. Η Thomas Cook είχε ήδη προειδοποιήσει για την πτώση στα κέρδη, αποδίδοντας την αρνητική κίνηση στο ζεστό καλοκαίρι φέτος στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ, όπως είχε ενημερώσει, αναστέλλει το τελικό μέρισμα της.

Τα έσοδα ωστόσο για τη χρονιά αυξήθηκαν 6% σε συγκρίσιμη βάση, φτάνοντας στα 9,58 δισ. στερλίνες, με ώθηση από την αεροπορική μονάδα της Thomas Cook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v