Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η COSCO Shipping εξετάζει είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Το LSE σε συνεργασία με το χρηματιστήριο της Σανγκάης θα επιτρέψει σε κινεζικές εταιρείες να εκδώσουν διεθνή πιστοποιητικά μετοχών. Δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση από την COSCO Shipping.

Η COSCO Shipping εξετάζει είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Κίνας, η COSCO Shipping εξετάζει την άντληση κεφαλαίων μέσω του χρηματιστηρίου (LSE) του Λονδίνου, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters.

Το LSE σε συνεργασία με το χρηματιστήριο της Σανγκάης θα επιτρέψει σε κινεζικές εταιρείες να εκδώσουν διεθνή πιστοποιητικά μετοχών (global depository receipts), εν μέσω ανησυχιών ότι το Brexit μπορεί να αποδυναμώσει τη θέση του City του Λονδίνου στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η COSCO Shipping Holdings, η οποία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Χονγκ Κονγκ, εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης GDR στο Λονδίνο. Ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, εν μέρει γιατί χρειάζεται την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας.

«Οποιαδήποτε άντληση κεφαλαίων θα είναι μεγάλη για να έχει κάποια αξία και για να ενισχύσει ταυτόχρονα τις διασυνδέσεις με ξένους επενδυτές» σημείωσε μια από τις πηγές.

«Για πολιτικούς λόγους επίσης, το Λονδίνο είναι για τη COSCO προτιμότερος προορισμός από τη Νέα Υόρκη για παράδειγμα» επισήμανε η δεύτερη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v