Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόκιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του Carlos Ghosn

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor κρατείται σε φυλακή από τις 19 Νοεμβρίου, όταν και συνελήφθη. Μαζί του κατηγορείται επισήμως από σήμερα και το διευθυντικό στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Greg Kelly.

Τόκιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του Carlos Ghosn

Οι εισαγγελείς του Τόκιο απήγγειλαν και επισήμως κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο της Nissan Motor, Carlos Ghosn, τη Δευτέρα.

Ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατηγορορείται για οικονομικές παραβάσεις. Συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου με κατηγορίες για εμφάνιση χαμηλότερων απολαβών του, κατά περίπου 44 εκατ. δολαρίων, στη διάρκεια μίας περιόδου πέντε ετών, που ξεκίνησε το 2010.

Κρατείται σε φυλακή στο Τόκιο για ανάκριση, ενώ δεν είχαν απαγγελθεί μέχρι σήμερα κατηγορίες. Μαζί του κατηγορείται επισήμως από σήμερα και το διευθυντικό στέλεχος της Nissan, Greg Kelly, o οποίος βοήθησε τον Ghosn.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης στην Nissan ως οντότητα, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και το δημόσιο δίκτυο NHK, καθώς η εισαγγελία του Τόκιο έκρινε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία φέρει επίσης ευθύνη, καθώς αυτή παρέδιδε τις επίμαχες δηλώσεις εισοδήματος στους αρμόδιους εποπτικούς φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v