Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τελευταίες λέξεις του Κασόγκι: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ο δημοσιογράφος αναγνώρισε έναν από τους άνδρες, τον Maher Mutreb, ο οποίος του είπε «επιστρέφεις», σύμφωνα με πηγή του CNN, που έχει διαβάσει το μεταφρασμένο κείμενο του ηχητικού αρχείου.

Οι τελευταίες λέξεις του Κασόγκι: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι επανειλημμένα είπε στους δολοφόνους του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών που ήταν ζωντανός, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσνταντινούπολη, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με πηγή του CNN που έχει διαβάσει το μεταφρασμένο κείμενο του ηχητικού αρχείου, ο Κασόγκι αναγνώρισε έναν από τους άνδρες, τον ανώτερο αξιωματικό πληροφοριών Maher Mutreb, ο οποίος του είπε: «Επιστρέφεις». Ο Κασόγκι του απάντησε: «Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό… περιμένει κόσμος έξω».

Η αρραβωνιαστικιά του, Hatice Cengiz, περίμενε για ώρες έξω από το προξενείο στις 2 Οκτωβρίου και όταν εκείνος δεν επέστρεψε, επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές για την εξαφάνισή του.

Ο Κασόγκι επανέλαβε τουλάχιστον τρεις φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, αγωνιζόμενος να βρει αέρα. Στο κείμενο αναφέρονται μεμονωμένες λέξεις για την περιγραφή θορύβων, συμπεριλαμβανομένων των «κραυγή», «ασθμαίνοντας», «πριόνι» και «τομή».

Οπως σημειώνει το Reuters, δεν περιλαμβάνεται άλλη αναφορά για επιστροφή του Κασόγκι στη Σαουδική Αραβία, ενώ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη χορήγησης φαρμάκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v