Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Η Βρετανία δεν μπορεί να ανοίξει ξανά κεφάλαια της συμφωνίας

Eίναι η μόνη συμφωνία στο τραπέζι. Δεν είναι δυνατό να ανοίξει ξανά οποιοδήποτε τμήμα αυτής της συμφωνίας, χωρίς να ανοίξουν ξανά όλα τα ζητήματα, υπογραμμίζει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Ιρλανδία: Η Βρετανία δεν μπορεί να ανοίξει ξανά κεφάλαια της συμφωνίας

Η Βρετανία δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί μερικώς τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συμφώνησε η Τερέζα Μέι, αν και κάποια διευκρίνιση θα μπορούσε να είναι πιθανή, σημειώνει ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

«Η συμφωνία αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένου του ιρλανδικού backstop (του εναλλακτικού μηχανισμού ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα), είναι η μόνη συμφωνία στο τραπέζι. Δεν είναι δυνατό να ανοίξει ξανά οποιοδήποτε τμήμα αυτής της συμφωνίας, χωρίς να ανοίξουν ξανά όλα τα ζητήματα», προσθέτει ο Λίο Βάραντκαρ, σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν έχω πρόβλημα με δηλώσεις που διευκρινίζουν τι υπάρχει στη συμφωνία αποχώρησης αλλά καμία διευκρινιστική δήλωση δεν μπορεί να έρθει σε αντίθεση με αυτά που βρίσκονται στη συμφωνία αποχώρησης», απάντησε, ερωτηθείς εάν το Δουβλίνο θα υποστήριζε μία δήλωση από την ΕΕ που να ξεκαθαρίζει τα ζητήματα γύρω από το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v