Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Η Renault ζητά συνεδρίαση του ΔΣ της Nissan

Σύμφωνα με το Reuters, το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει το μεσημέρι. Κορυφαίο στέλεχος της Renault φέρεται να έστειλε επιστολή στη Nissan, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη του Ghosn «σημαντικό κίνδυνο» για τη συνεργασία των αυτοκινητοβιομηχανιών.

WSJ: Η Renault ζητά συνεδρίαση του ΔΣ της Nissan

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan Motor αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, στην πρώτη του συνάντηση μετά την απόλυση του Carlos Ghosn τον περασμένο μήνα, με στόχο να αποφασίσει τους τρόπους βελτίωσης της διοίκησης της αυτοκινητοβιομηχανίας, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τον εταίρο στη συμμαχία, τη Renault.

Σύμφωνα με το Reuters, το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει το μεσημέρι, την ώρα που μια ομάδα εξωτερικών διευθυντών η οποία έχει επιφορτιστεί με την επιλογή του προσωρινού αντικαταστάτη του Ghosn έχει αναβάλει την επιλογή της.

Κι αυτό γιατί αποφάσισε να  δώσει προτεραιότητα στη θέσπιση μέτρων για τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με μία πηγή του πρακτορείου.

Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, κορυφαίο στέλεχος της Renault φέρεται να έστειλε επιστολή στη Nissan ζητώντας τη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη του Ghosn ως «σημαντικό κίνδυνο» για τη συνεργασία των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v