Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Αλμα 58% στις επαναγορές μετοχών το τρίτο τρίμηνο

Σε επίπεδο ρεκόρ κινήθηκαν οι επαναγορές μετοχών από τις εταιρείες του S&P 500 για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο. «Πρωταθλήτρια» η Qualcomm.

HΠΑ: Αλμα 58% στις επαναγορές μετοχών το τρίτο τρίμηνο

Oι επαναγορές μετοχών κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου από τις εταιρείες του S&P 500 εκτινάχτηκαν κατά 58% σε σχέση με πέρυσι, στο επίπεδο ρεκόρ των 203,8 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, πρόκειται για το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο στο οποίο καταγράφεται ρεκόρ, μια ένδειξη ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις από τις περικοπές φόρου για να αυξήσουν τις αποδόσεις των μετόχων.

Το ποσοστό των εταιρειών που χρησιμοποίησαν τις επαναγορές για να μειώσουν τον αριθμό των μετοχών κατά τουλάχιστον 4% αυξήθηκαν κατά 18%, μετά από άνοδο 15% το δεύτερο τρίμηνο.

«Οι εταιρείες χρησιμοποίησαν την εξοικονόμηση από τις φορολογικές περικοπές για να οδηγήσουν υψηλότερα τις επαναγορές και να ενισχύσουν τα έσοδα μέσω της μείωσης του αριθμού των μετοχών» δήλωσε αναλυτής της S&P Dow Jones.

Η Qualcomm ήταν «πρωταθλήτρια» στις επαναγορές μετοχών, δαπανώντας 21,1 δισ. δολάρια για αυτό το σκοπό, ενώ την ακολούθησε η Apple με 19,4 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v