Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H κινεζική μεσαία τάξη αγοράζει ακίνητα στις ΗΠΑ

Η μέση τιμή των κατοικιών που πουλήθηκαν σε Κινέζους το 2017 υποχώρησε από τα 530.000 δολάρια το 2017 στα 439.000 δολάρια το 2018, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ (NAR).

H κινεζική μεσαία τάξη αγοράζει ακίνητα στις ΗΠΑ

Οι Κινέζοι καταναλωτές είναι οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές ακίνητης περιουσίας στις ΗΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ (NAR).

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι Κινέζοι αγοράζουν κυρίως κατοικίες και τελευταία έχουν επεκταθεί σε χαμηλότερης αξίας ακίνητα.

Η μέση τιμή των κατοικιών που πουλήθηκαν σε Κινέζους το 2017 υποχώρησε από τα 530.000 δολάρια το 2017 στα 439.000 δολάρια το 2018, σύμφωνα με την NAR.Αρκετές τράπεζες στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο εξυπηρετούν σχεδόν αποκλειστικά Κινέζους αγοραστές.

Σύμφωνα με τον Μίχι Όλσον, κτηματομεσίτη από το Σαν Φρανσίσκο, οι Κινέζοι καταναλωτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τους εμπορικούς πολέμους.

«Οι Κινέζοι είναι βασικά πολιτικά αγνωστικιστές» σημείωσε. «Αυτό που εννοώ είναι πως ενώ υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και στους Κινέζους, ο μέσος Κινέζος μπορεί να διαχωρίσει την πολιτική αναταραχή από τη σωστή επένδυση στο real estate» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει αρκετούς Κινέζους πελάτες των οποίων τα παιδιά εργάζονται σε τεχνολογικές εταιρείες στην Καλιφόρνια. Μόλις εγκατασταθούν, ένας εκ των γονιών τους θα έρθει από την Κίνα για την αγορά ακινήτου, τόνισε.

Η Λώρα Μπαρνέτ, κτηματομεσίτρια στην περιοχή του Ντάλας, επισήμανε στο CNBC πως αν και οι περισσότεροι ξένοι αγοραστές χρησιμοποιούν ρευστό, βλέπει μια στροφή στα ενυπόθηκα δάνεια.

«Είναι δύσκολο να λάβει έγκριση για ενυπόθηκο δάνειο ξένους αγοραστής αν δεν πληρώσει 50% ή παραπάνω για ένα σπίτι, αλλά αρκετές τράπεζες εξειδικεύονται στην αγορά τώρα, οπότε γίνεται πιο εύκολο» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v