Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Η Κίνα κατεβάζει τον πήχη ανάπτυξης για το 2019

Αργότερα αυτόν τον μήνα αναμένεται να παρουσιαστεί ο προτεινόμενος στόχος του 6-6,5%, από τον περσινό 6,5%. Τα νέα στοιχεία που θα δημοσιευθούν σε λίγες ημέρες αναμένεται να δείξουν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με τον πιο αδύναμο ρυθμό από το 1990.

Reuters: Η Κίνα κατεβάζει τον πήχη ανάπτυξης για το 2019

Χαμηλότερο στόχο ανάπτυξης για το 2019 βάζει η Κίνα, στο 6-6,5% από τον περσινό στόχο του 6,5%, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο, το Πεκίνο είναι αντιμέτωπο με τους υψηλότερους δασμούς των ΗΠΑ και την αδυναμία της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.

Ο προτεινόμενος στόχος, που θα αποκαλυφθεί στην ετήσια κοινοβουλευτική συνεδρίαση του Μαρτίου, προωθήθηκε από κορυφαίους συμβούλους στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Central Economic Work Conference, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα νέα στοιχεία που θα δημοσιευθούν αργότερα αυτόν τον μήνα αναμένονται να δείξουν ότι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά περίπου 6,6% το 2018, με τον πιο αδύναμο ρυθμό από το 1990. Οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω πτώση της κινεζικής δυναμικής.

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί το όριο του 6,5% και θα υπάρξει πρόβλημα αν υποχωρήσει κάτω του 6%», σημειώνει πηγή στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v