Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανός ΥΠΕΞ: Υπάρχει πιθανότητα να μη γίνει το Brexit

Εάν απορριφθεί η συμφωνία, τελικά αυτό με το οποίο μπορεί να καταλήξουμε είναι όχι μία διαφορετική έξοδος από την ΕΕ, αλλά παράλυση του Brexit – και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει να μη γίνει τελικά καθόλου, υπογράμμισε ο Τζέρεμι Χαντ.

Βρετανός ΥΠΕΞ: Υπάρχει πιθανότητα να μη γίνει το Brexit

Το κοινοβούλιο θα παραλύσει και μαζί με αυτό και το Brexit, εάν δεν ψηφιστεί η συμφωνία της βρετανίδας Πρωθυπουργού με την ΕΕ, προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Χαντ εντείνει την πίεση του στους υπέρμαχους του Brexit που δεν τους αρέσει η συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ενωση χωρίς μία συμφωνία.

«H άλλη πιθανότητα που έρχεται στο προσκήνιο είναι να μη γίνει το Brexit», είπε ο υπουργός, υποδηλώνοντας ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ θα μπορούσε να είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο.

«Εάν απορριφθεί αυτή η συμφωνία, τελικά αυτό με το οποίο μπορεί να καταλήξουμε είναι όχι ένα διαφορετικό είδος Brexit, αλλά παράλυση του Brexit – και αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει να μη γίνει το Brexit», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v