Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Απορρίπτει η Μέι καθυστέρηση του Brexit

Η είδηση της πιθανότητας για καθυστέρηση οδηγεί τη στερλίνα υψηλότερα κατά 0,65%, στο $1,2832. Νωρίτερα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι υπάρχει πιθανότητα να μη φύγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Βρετανία: Απορρίπτει η Μέι καθυστέρηση του Brexit

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει απορρίψει και απορρίπτει κατηγορηματικά την καθυστέρηση του Brexit, με παράταση του Αρθρου 50, σημείωσε η εκπρόσωπος της, Alison Donnely στους δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι η νομοθεσία που χρειάζεται για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα περάσει, έτσι ώστε η χώρα να αποχωρήσει από το μπλοκ στις 29 Μαρτίου, πρόσθεσε. «Είναι κυβερνητική πολιτική ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η είδηση της πιθανότητας για καθυστέρηση οδηγεί τη στερλίνα υψηλότερα κατά 0,65%, στο 1,2832 δολάριο.

Το κοινοβούλιο θα παραλύσει και μαζί με αυτό και το Brexit, εάν δεν ψηφιστεί η συμφωνία της βρετανίδας Πρωθυπουργού με την ΕΕ, προειδοποίησε νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ.

Σε μία προσπάθεια άσκησης πίεσης στους υπέρμαχους του Brexit που δεν τους αρέσει η συμφωνία της βρετανίδας πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ενωση χωρίς μία συμφωνία.

«H άλλη πιθανότητα που έρχεται στο προσκήνιο είναι να μη γίνει το Brexit», είπε ο υπουργός, υποδηλώνοντας ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ θα μπορούσε να είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο.

«Εάν απορριφθεί αυτή η συμφωνία, τελικά αυτό με το οποίο μπορεί να καταλήξουμε είναι όχι ένα διαφορετικό είδος Brexit, αλλά παράλυση του Brexit – και αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει να μη γίνει το Brexit», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η συζήτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ψηφίζεται την Τρίτη.

H Eυρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε επαφή, σε «όλα τα επίπεδα» ενόψει την κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τη δήλωση έκανε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v