Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά $729 εκατ. από Euronext για εξαγορά του Oslo Bors

Το Euronext προσφέρει 145 νορβηγικές κορώνες ανά μετοχή του Oslo Bors, αποτιμώντας ολόκληρη την εταιρεία στα 6,24 δισ. νορβηγικές κορώνες. Η προσφορά λήγει στις 11 Φεβρουαρίου.

Προσφορά $729 εκατ. από Euronext για εξαγορά του Oslo Bors

Προσφορά ύψους 729 εκατ. δολαρίων σε μετρητά έκανε το Euronext για την απόκτηση του Oslo Bors, λίγες ώρες αφότου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Νορβηγίας γνωστοποίησε πως έχει βρει και άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το Euronext προσφέρει 145 νορβηγικές κορώνες ανά μετοχή του Oslo Bors, προσφορά που αποτιμά ολόκληρη την εταιρεία στα 6,24 δισ. νορβηγικές κορώνες (729 εκατ. δολάρια), ή περίπου 625 εκατ. ευρώ. Η προσφορά λήγει στις 11 Φεβρουαρίου.

Το Euronext είχε αποκαλύψει πως σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για το Oslo Bors στα τέλη Δεκεμβρίου, λέγοντας πως μέτοχοι που εκπροσωπούν λίγο παραπάνω από το 50% των μετοχών του χρηματιστηρίου είχαν ήδη προ-δεσμευτεί για πώληση των μετοχών τους στην προσφερόμενη τιμή.

Το Oslo Bors, αντιδρώντας στην αρχική προσφορά του Euronext, είχε πει πως θα αναζητήσει και άλλους πιθανούς αγοραστές.

Το διοικητικό συμβούλιο του Oslo Bors είπε στους μετόχους να περιμένουν για τις συστάσεις του προτού δεσμευτούν στην προσφορά του Euronext. «Το συμβούλιο εργάζεται για να βρει την καλύτερη λύση για τους μετόχους και τη Νορβηγική κεφαλαιαγορά. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια προσφορά μπορεί τελικά να είναι η καλύτερη. Προσπαθούμε τώρα να το δούμε αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του Oslo Bors, Per Eikrem.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v