Πολωνία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο δήμαρχος του Γκντανσκ

Είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Πολωνία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο δήμαρχος του Γκντανσκ

Απεβίωσε ο δήμαρχος της πολωνικής πόλης Γκντανσκ, o Πάβελ Αντάμοβιτς, ο οποίος είχε δεχθεί χθες το βράδυ επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. «Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να τον σώσουμε», δήλωσε ο Τόμας Στέφανιακ.

Στον δήμαρχο του μεγάλου λιμανιού της Πολωνίας έγινε ανάνηψη στον τόπο της επίθεσης και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίνεται «πολύ σοβαρή».

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντασνκ από το 1998, δέχθηκε την επίθεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία του.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ, 27 ετών.

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στη συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στη φυλακή ενώ ήταν αθώος, από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίστηκε. «Γι’ αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», φώναξε.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v