Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέι: Είμαι αποφασισμένη να βγάλω τη Βρετανία από την ΕΕ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα προχωρήσει το σχέδιο του Brexit, ανεξαρτήτως πόσο μεγάλη θα είναι η ήττα στην ψηφοφορία της Τρίτης, σύμφωνα με τη Sun. Στις 10:00 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, αναμένεται η ψηφοφορία.

Μέι: Είμαι αποφασισμένη να βγάλω τη Βρετανία από την ΕΕ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε την Τρίτη στους υπουργούς της ότι θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση από μέρους της στο σημερινό αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την προτεινόμενη συμφωνία του Brexit, όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που χάσει (που είναι και το πιο πιθανό ενδεχόμενο), ο εκπρόσωπος είπε ότι η Μέι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τη βούληση του κόσμου και να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε: «Η πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τον κόσμο και πιστεύει με πάθος ότι πρέπει να υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016. Πρόσθεσε ότι μετά την ψηφοφορία, θα ανταποκριθεί γρήγορα στο αποτέλεσμα».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα προχωρήσει το σχέδιο του Brexit, ανεξαρτήτως πόσο μεγάλη θα είναι η ήττα στην ψηφοφορία της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Sun.

Στις 10:00 το βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία για το Brexit

Η ψηφοφορία για τη συμφωνία της εξόδου από την ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 10:00 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το Reuters. Το αποτέλεσμα αναμένεται να βγει 15 λεπτά μετά.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων John Bercow είπε ότι έχει προς το παρόν επιλέξει τέσσερις τροπολογίες, που θα τεθούν στους βουλευτές πριν ψηφίσουν τη συνολική Συνθήκη Αποχώρησης.

Κάθε ψήφος για τις τροπολογίες θα διαρκέσει 15 λεπτά, οπότε όλες οι τροπολογίες αναμένεται να έχουν ψηφιστεί σε περίπου μία ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας, στις 9:00 μ.μ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Bercow μπορεί να επιλέξει και επιπλέον τροπολογίες, πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v