Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νταβός: Αστρονομικά ποσά σε Airbnb και ξενοδοχεία

Η καρδιά της παγκόσμιας ελίτ πολιτικών, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών θα χτυπάει στο ελβετικό θέρετρο. «Φωτιά» οι τιμές για ενοικίαση κατοικίας ή δωματίου. Μέσος όρος διανυκτέρευσης: £2.500.

Νταβός: Αστρονομικά ποσά σε Airbnb και ξενοδοχεία

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Νταβός ανεβάζουν τις τιμές τους στην πλατφρόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών Airbnb, για να πιάσουν καλύτερα ποσά από τις περιουσίες της ελίτ, που θα παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επιχειρηματίες, πολιτικοί, αλλά και διασημότητες από όλους τους χώρους αναμένεται να φτάσουν στο ελβετικό θέρετρο, αναζητώντας τα καλύτερα δωμάτια και τις καλύτερες κατοικίες στις πιο ασφαλείς περιοχές. Ωστόσο, όλα έχουν κάποιο κόστος.

Για τους κατοίκους του Νταβός, οι νέες αφίξεις είναι χρυσωρυχείο. «Ακούω ότι μπορεί κανείς να πάρει σε μία εβδομάδα όσα θα έπαιρνε για όλον τον χρόνο (σε ενοίκια)», σημειώνει η Sascha Ginesta, η οποία αξιολογεί ακίνητα για την εταιρεία real estate Ginesta Immobilien.

Κάνοντας μία αναζήτηση στην πλατφόρμα της Airbnb, ο μέσος όρος μίας διανυκτέρευσης είναι ελαφρώς χαμηλότερα από £2.500. Ένα δωμάτιο, με τρία κρεβάτια, είναι η καλύτερη επιλογή με £795 τη βραδιά, ενώ ένα τριάρι διαμέρισμα κοστίζει £1.911 τη βραδιά, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ.

Στα ξενοδοχεία, υπάρχει ο «άγραφος νόμος σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να χρεώσει μέχρι 20% περισσότερο. Κάτω από το τραπέζι, δεν έχω ιδέα ποιο είναι το όριο», σημειώνει η Dagmar Weber, διευθύντρια του Hard Rock Hotel Davos.

Ένα δίκλινο δωμάτιο στο Hotel Derby για τρεις βραδιές κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, διαφημίζεται στα 7.484 ευρώ. Για τις ίδιες διανυκτερεύσεις, την επόμενη εβδομάδα κοστίζει 237 ευρώ – μείωση σχεδόν 97%.

«Ολοι γνωρίζουν ότι αυτή την περίοδο της χρονιάς, όλα αλλάζουν», δήλωσε η Weber. Είναι χάος, αλλά το 90-95% των ντόπιων βγάζουν κέρδος από αυτή τη συνάντηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v