Σε χαμηλό 13 ετών υποχώρησε η εμπιστοσύνη προς τον Πούτιν

Ο ρώσος Πρόεδρος πέρασε πενταετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης την περασμένη χρονιά, μία κίνηση που ο ίδιος χαρακτήρισε κριτικής σημασίας για τα οικονομικά της χώρας. Πτώση άνω του 30% από το υψηλό του 2015, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Σε χαμηλό 13 ετών υποχώρησε η εμπιστοσύνη προς τον Πούτιν

Σε χαμηλό 13 ετών υποχώρησε η εμπιστοσύνη προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που ο πιο χαμηλός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, τα λιγότερα εισοδήματα και η αλλαγή στο συνταξιοδοτικό σύστημα ασκούν πιέσεις στον ρώσο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάζουν οι Financial Times, η εμπιστοσύνη προς τον Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της Ρωσίας από το 2000, υποχώρησε στο 33,4% αυτόν τον μήνα, σημειώνοντας πτώση άνω του 30% από το υψηλό του 2015, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η ανάγνωση είναι η χαμηλότερη από τον Ιανουάριο του 2006, χρονιά που υπάρχουν και τα πιο παλιά διαθέσιμα  στοιχεία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνας Ρωσικής Κοινής Γνώμης, η εμπιστοσύνη προς τον Πούτιν υποχώρησε, από το 36,5% που είχε τον Δεκέμβριο. Η έγκριση επίσης κινήθηκε χαμηλότερα, στο 62,1% από 64,6% τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρώσος Πρόεδρος πέρασε πενταετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης την περασμένη χρονιά, μία κίνηση που ο ίδιος χαρακτήρισε κριτικής σημασίας για τα οικονομικά της χώρας. Τα νέα όρια είναι στα 65 χρόνια για τους άνδρες από 60 προηγουμένως, και στα 60 από 55 για τις γυναίκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v