Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αν. ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ένταξή μας θα κάνει την ΕΕ παγκόσμια δύναμη

«Η Τουρκία είναι η χώρα που θα κάνει την υπέρτατη συνεισφορά στην ΕΕ, προκειμένου να γίνει παγκόσμια δύναμη στους τομείς της ενέργειας, της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας», είπε ο Φαρούκ Καϊμακτσί.

Αν. ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ένταξή μας θα κάνει την ΕΕ παγκόσμια δύναμη

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει την ΕΕ μια παγκόσμια δύναμη, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και διευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας Φαρούκ Καϊμακτσί.

«Η ένταξη της Τουρκίας θα επηρεάσει σοβαρά και θα διαμορφώσει την ΕΕ. Ομοίως, η Τουρκία θα δώσει στην ΕΕ πολλά πράγματα, που άλλες χώρες-μέλη δεν μπορούν», δήλωσε.

«Η Τουρκία είναι η χώρα που θα κάνει την υπέρτατη συνεισφορά στην ΕΕ, προκειμένου να γίνει παγκόσμια δύναμη στους τομείς της ενέργειας, της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας», είπε.

Όπως επισήμανε, από τότε που δώδεκα χώρες εντάχθηκαν στην ΕΕ, το 2004-2007, θέματα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και το Brexit έκαναν την ΕΕ να επιβραδύνει τη διαδικασία διεύρυνσης, ιδιαίτερα από το 2014. «Ωστόσο, η ένταξη της Τουρκίας θα κάνει την ΕΕ παγκόσμια δύναμη», πρόσθεσε.

«Είναι αδιανόητο που η Τουρκία δεν περιλαμβάνεται στην ΕΕ», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία είναι μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά.

Πρόσθεσε πως αν και όταν η Τουρκία και η ΕΕ συνεργαστούν, δεν θα υπάρχουν προβλήματα που δεν θα μπορούν να ξεπεραστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v