Μέρκελ: Θα κάνω ότι μπορώ για συντεταγμένο Brexit

Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στους δημοσιογράφους, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Μέρκελ: Θα κάνω ότι μπορώ για συντεταγμένο Brexit

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιτευχθεί ένα συντεταγμένο Brexit πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου, τονίζοντας όμως ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι δίκαιη και να λειτουργεί στην πράξη.

Καθώς απομένουν ελάχιστες εβδομάδες μέχρι την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τις Βρυξέλλες να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, αφού η συμφωνία του διαζυγίου στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές απορρίφθηκε στη συνέχεια από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit», είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

«Το ζήτημα είναι να παρέχει (η συμφωνία) όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς και οι δύο αισθανόμαστε ότι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα πάντα για μια συμφωνία, όμως πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία που θα λειτουργεί στην πράξη και έχουμε δουλειά μπροστά μας», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Μπετέλ από την πλευρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τη Βρετανία. «Δεν είναι εφικτό να βρούμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις του Brexit στους πολίτες», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v