Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Σε χαμηλό 10ετίας η ανεργία το δ' τρίμηνο του 2018

Μειώθηκε στο 8,8% από 9,1% ένα τρίμηνο νωρίτερα, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο η ανεργία να παραμείνει σταθερή στο 9,1%.

Γαλλία: Σε χαμηλό 10ετίας η ανεργία το δ τρίμηνο του 2018

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκε απρόσμενα στο τέλος του περασμένου έτους, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, δίνοντας μια ανάσα στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας.

Η στατιστική υπηρεσία INSEE ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 8,8% από το 9,1% ένα τρίμηνο νωρίτερα, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο η ανεργία να παραμείνει σταθερή στο 9,1%.

Η μείωση της ανεργίας δίνει ώθηση στον Μακρόν καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει την εξουσία του, ύστερα από τις μαζικές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο, κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων, και έλαβαν διαστάσεις κινήματος κατά της κυβέρνησής του και των μεταρρυθμιστικών της προσπαθειών.

Αν και ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας έχει επιβραδυνθεί καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης πάσχισε να κερδίσει πέρυσι δυναμική, δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτό οδήγησε το ποσοστό της απασχόλησης στο 66,1% από το 65,9% το τρίτο τρίμηνο, το υψηλότερο από το 1980, σύμφωνα με την INSEE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v