Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές από το κόμμα της Μέι

Οι βουλευτές που αποχώρησαν από τους Τόρις θα ενταχθούν στην «Ανεξάρτητη Ομάδα» που αποτελείται από τους οκτώ πρώην βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, που παραιτήθηκαν μόλις προχθές.

Βρετανία: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές από το κόμμα της Μέι

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τρεις βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Πρόκειται για υπέρμαχους της ΕΕ, οι οποίοι θα ενταχθούν σε νέα ομάδα στο Κοινοβούλιο, μειώνοντας περαιτέρω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι βουλευτές που αποχώρησαν από τους Τόρις είναι οι Anna Soubry, Heidi Allen και Sarah Wollaston, οι οποίες θα ενταχθούν στην «Ανεξάρτητη Ομάδα» που αποτελείται από τους οκτώ πρώην βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, που παραιτήθηκαν μόλις προχθές.

Οι οκτώ του Τζέρεμι Κόρμπιν διαφώνησαν κυρίως με το πώς προσεγγίζει ο ηγέτης του κόμματος την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη συνεχιζόμενη διένεξη γύρω από τις καταγγελίες περί αντισημιτισμού.

Κάποιοι υποστήριξαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας έχει υποστεί «πειρατεία» από τις «πολιτικές των μηχανισμών της άκρας αριστεράς».

Την ίδια ώρα, η Τερέζα Μέι κατευθύνεται προς τις Βρυξέλλες σήμερα, για νέες συναντήσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, υπάρχει τρόπος για να περάσει η Συμφωνία Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο -και αυτός είναι αλλάζοντας το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v