Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

H Iταλία είναι σε συνομιλίες με την Κίνα για αναπτυξιακά δάνεια

Η Ιταλία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κίνα για τη λήψη δανείων και την πραγματοποίησε επενδύσεων στο πλαίσιο του κινεζικού σχεδίου «Ζώνη και Δρόμος».

H Iταλία είναι σε συνομιλίες με την Κίνα για αναπτυξιακά δάνεια

H Iταλία εξετάζει τη λήψη δανείων από την Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (ΑΙΙΒ) της Κίνας, καθώς σχεδιάζει να γίνει η πρώτη χώρα της G7 η οποία θα εγκρίνει το πρόγραμμα επενδύσεων «Zώνη και Δρόμος» του Πεκίνου.

Οι δύο χώρες ετοιμάζονται να «διερευνήσουν όλες τις ευκαιρίες για συνεργασία» στην Ιταλία και «σε τρίτες χώρες», σύμφωνα με πεντασέλιδο έγγραφο που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times.

H συμφωνία των δύο πλευρών θα καλύπτει τομείς όπως οι μεταφορές, τα logistics και τα έργα υποδομών. «Οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού με την Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (ΑΙΙΒ)», αναφέρεται.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, το έγγραφο δείχνει πως η Ιταλία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κίνα και αντιστέκεται στις πιέσεις που δέχεται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να διακόψει τις συνομιλίες με το Πεκίνο.

Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να υπογράψει ένα «μνημόνιο κατανόησης» για την πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» στις 22 Μαρτίου, όταν θα επισκεφτεί τη Ρώμη ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v