Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CBOE εγκαταλείπει τα προθεσμιακά συμβόλαια για bitcoin

Αποχωρεί από την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων για bitcoin η CBOE. Δεν απέκλεισε να εκδώσει στο μέλλον άλλα παράγωγα με που θα βασίζονται σε κάποιο κρυπτονόμισμα.

Η CBOE εγκαταλείπει τα προθεσμιακά συμβόλαια για bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αμερικανική CBOE, η οποία λάνσαρε προθεσμιακά συμβόλαια για bitcoin τον Δεκέμβριο του 2017, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα εκδώσει νέα συμβόλαια τον Μάρτιο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο χρηματιστηριακός κολοσσός δεν απέκλεισε ωστόσο να εκδώσει στο μέλλον άλλα παράγωγα που θα βασίζονται σε κάποιο κρυπτονόμισμα, τονίζοντας ότι εξετάζει ποια στάση θα ακολουθήσει.

Εν τω μεταξύ, τα ενεργά συμβόλαια για bitcoin συνεχίζουν να διαπραγματεύονται κανονικά.

Το τελευταίο από τα συμβόλαια λήγει τον Ιούνιο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια δίνουν την ευκαιρία στους επενδυτές να στοιχηματίσουν αν η τιμή ενός εμπορεύματος – στη συγκεκριμένη περίπτωση του bitcoin – θα αυξηθεί ή θα μειωθεί. Τα συμβόλαια λήγουν κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει πως τα χρηματιστήρια πρέπει να εκδίδουν διαρκώς νέα αν θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την αγορά.

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση της CBOE καταδεικνύει μια εξασθένιση του ενδιαφέροντος για το bitcoin μετά τη φρενίτιδα της περασμένης χρονιάς. Όταν τα προθεσμιακά συμβόλαια με το σύμβολο «XBT» λανσαρίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, η τιμή του bitcoin βρισκόταν στο επίπεδο των 17.000 δολαρίων. Λίγο καιρό αργότερα άγγιξε τα 20.000 δολάρια.

Έκτοτε η τιμή έχει βουτήξει περίπου 70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v